Glöm gym och stenhårda träningspass! Ja du hörde rätt min vän, med VARDAGSMOTION kommer du jättelångt. Faktiskt kommer du längre med vardagsmotion framför stenhård träning, några gånger i veckan. Det bästa är ju förstås om du både kan träna (behöver inte vara stenhårda pass) och vardagsmotionera: Du vet det där vi experter tragglar om – att ta välja trapporna framför hissen, ta det långa benet före och springa efter bussen i snäv pennkjol och opålitliga decimterhöga klackar. Kliva av en station tidigare och tålmodigt trava hemåt – kurrade mage till trots och stress inför morgondagens dragning. Gå loss i jägarvila i väntan på bussen, far ut i ystra upphopp vid kaffeautomaten och låna grannens hund. Och allt detta krumbuktande undertiden du idisslar fisljumna morotsslantar som du förvarat i fickan, alldeles för länge, för att dämpa sockersuget. Du vet det där vi tipsas om och borde göra mer, men inte förmår.

Jag har märkt att när jag inte har hundarna hos mig (som jag är van vid) missar jag jättemycket värdefull vardagsmotion. Och framförallt kontakten med mig själv.

Exampel: Härom dagen klev jag upp 06.00 och började jobba och hade liksom ingen riktig anledning att gå ut – inget tidigt möte, soporna kunde vänta och träningen var planerad till kvällen … Först klockan TRE på eftermiddagen klev “spöket Malin (Labolina) ” ut genom ytterdörren och slogs av “hur varmt det var?” Skulle plåta lite bilder till min nygamla hemsida (malinnylen.com ) och hade rustat mig för höstväder. Så var det sommar igen?!

Kontexten av det här  inlägget, är att jag är så jäkla glad och tacksam för mina hundar. Att ha hund är värsta hälsokicken för en människa. Man kommer ut i ur och skur, minst fyra gånger om dagen. Även dagar när man spottar och fräser av olust. Ut måste man. Om man inte vill skriva under i djurplågarnas mina vänner-bok? Och det vill man ju inte. Hund eller inte hund. Vardagsmotion min vän, that´s the shit! Att röra på sig lite och ofta är vad doktorn rekommenderar för ett långt och friskt liv. Kram och fin dag! //Malin

Vardagsmotion före stenhård träning

Tut, tut i mittenfilen!

 

Vardagsmotion före stenhård träning

Home alone. Saknar mina tre grabbar. <3

Visst blir man bunden av att ha hund. Men det blir man ju av ungar med. Så länge fördelarna är större än nackdelarna tycker jag det är värt det.

Visst blir man bunden av att ha hund. Man måste planera och prioritera.  Men det måste man ju med ungar med. Så länge fördelarna är större än nackdelarna tycker jag det är värt det. Så resonerar jag.  Foto: Fanny Roethlisberger

Du kanske också gillar …

Här är mirakelträningen som gör dig yngre

Spring! (och bli smartare)