Idag hämtade jag ut mina nya progressiva bågar som jag väntat på att få. Både i ”vanliga”- och solglas. Enkelt förklarat är progressiva glas flexibla glas som möjliggör att du med synfel kan se bra på både nära och långt håll.

Mina glasögon kommer från Evfa Attlings kollektion. De är så himla fräsiga, hennes design – det är verkligen bågar med attityd. Vågar man på sig hennes coola statementbrillor får hela självförtroendet ett lyft. Och man behöver matcha resten av outfiten därefter. Man liksom känner hur hela man själv transformeras till att bli ”Attling ”rockstar” cool. ”Du som redan bär hennes vågade bågar kan säkert hålla med?

Åter till ämnet, progressiva glas. Optikern på Smarteyes förklarade för mig att det kan kännas lite märkligt i början med progressiva glas… och det kan ta en stund att vänja sig, då man behöver fästa blicken rakt fram när man går. Det är lite ”blurrigt” åt sidorna. Och kikar man ner blir upplevelsen ”förstoringsglas-feeling” och man uppfylls av den surrealistiska känslan av att gå på moln. Vilket å andra sidan är en rätt skön känsla …Vem vill inte gå på moln tänker jag.

Det ska ta några veckor att vänja sig… att komma in i den ”progressiva matchen” och om man fortfarande, efter 3 veckor, upplever att man inte anpassat sig till den nya ”glasögonformen” är man varmt välkommen att hör av sig till butiken.

Det jag verkligen gillar med just Smarteyes-kedjan är hur de kombinerar prisvärt med mode. En gång gjorde jag ett samarbete med ett svindyrt exklusivt jeansmärke och jag nästan skämdes när jag tipsade mina vänner om det. Jag tänker på mina bloggläsare som mina vänner och jag skulle aldrig vilja föreslå någonting till dig som jag själv aldrig skulle ha råd med själv, gillar, eller kan stå för.

Avrundningsvis, som en sista litet plus, vill jag lyfta Smarteyes smarta prenumerationssystem… Det vill säga att du kan prenumerera på glasögonbågar och endast byta ut själva glasen vid behov (läs: i takt med att synen försämras) Jag gillar verkligen den där omtänksamma kundnyttatänket som gör att man som tvärsnittssvensson slipper bli bankrutt på grund av sitt synfel. Finns ju mycket annat man vill ha råd med än just glasögon – hur snygga de än är!

Eyecare, I love it! Det är precis vad synhälsa går ut på… att ta hand om de enda ögonen man fick att se med.

Evfa Attlings fräsiga solglasögonkollektion SS21 . SUNNY SIDE heter mina. Finns i butik nu!

Dessa bågarna heter ”Iris”… ja, efter ikonen med samma namn.

Iris i profil…

SUNNY SIDE (UP) en solig dag 🙂

SUNNY SIDE, heter dessa. Naturligtvis går de att beställa oslipade.