Att sjunka ner i frisörstolen och bli omhändertagen är skönt. Myset med kaffe och att bli ompysslad får en att slappna av och känna sig trygg – det är inte för intet att frisörer ofta blir hobbypsykologer. Min frisör Camilla är mental coach på riktigt. Jag är inte hennes klient i det avseendet, men samtalen vi har varje gång är superintressanta och vi behandlar allt mellan himmel och jord.

Du har alltid ett val. Du kan gå eller stanna. Du kan välja att lita på din magkänsla eller inte. Du äger dina val, ingen annan.

Som det där med beteendemönster. I dag är det singlarnas dag, därför passar temat ”relationer” in extra bra. Att vara singel behöver definitivt inte vara något negativt. Tvärt om, singeltiden mellan parters erbjuder tid för reflektion och analys inför nästa parrelation.

Ju mer bagage man har desto mer kan man lära sig av sina mönster. Hur vi knyter an till andra går rent psykologiskt ända bak till bebisåren – anknytningssyndromet. Drar du dig undan eller jagar du? Vilken typ av personlighet triggar dina behov? Vilka sidor av dig själv ska du ge mer utlopp för, vilka kan du kanske försöka balansera?

Du äger alltid ditt eget kaos, det är viktigt att komma ihåg. Som vuxen kan du aldrig skylla över konsekvenserna av dina val på någon annan. Även om det kanske inte känns så i stunden, har du ALLTID ett val – du kan gå eller stanna. Du kan välja att lita på din magkänsla eller inte. Endast DU äger dina val, ingen annan.

Intima relationer är något av det svåraste som finns. Som utomstående är det lätt att ge råd. För den som är mitt i det är det svårare att se klart.

Jag är så himla glad för Camilla och vår nyvunna vänskap. Hon är en person som jag klickar med både på personlighetsplanet och i våra yrkesroller. För att nämna något kommer Camilla med sin expertiser inom både PR-events och beteendevetenskap, bli en partner i mitt konstvernsissage i vår – både bidra med både fördjupning av vissa psykologiska fördjupningar (utan att avslöja för mycket nu) och hjälpa till med själva utförandet av arrangemanget.

Alltså, jag är så sjukt taggad på mitt vernissage och har hittat drömlokalen. Har inget spikat datum klart men siktar på februari eller mars. Helst februari. Inom ett par veckor ska jag nog ha ett datum klart. Återkommer om det.

För dig i Stockholm som söker ny frisör (och kanske även mental coach, vad vet jag) finns Camilla Hellquist numera på Boka Direkt. På Linda Vistas sida hittar du henne om du scrollar ner i flödet. HÄR

Veckans klipp – i frisörstolen med coach Camilla

Jag är inte en person som ”fiffar” så mycket med mitt hår. Passar på att njuta av en bra hårdag när jag kommer från frisören, haha.

Veckans klipp – i frisörstolen med coach Camilla

Jag är så glad för ”min” Camilla. Ser så himla mycket fram mot vad som komma skall angående konsten och fördjupning inom dessa delar.