I måndags firade vi Erika Scotts debutroman med ett trevligt sommarmingel på Mr French. ”Vi ses i Disneyland” är en stark, osentimental och rapp relationsroman som bjuder på massor av igenkänningsfaktor och väcker mycket känslor – livsglädje som dödsångest. Den här boken är berör på djupet och är så långt ifrån ”Dynastin-romantik” du kan komma. Personporträtten, miljöerna och handlingen upplevs väldigt realistiskt beskrivna. Jag reflekterade en del över mig själv och mitt eget liv undertiden jag läste … Erikas gedigna erfarenhet som kvällstidningsjournalist färgar det raka och kompromisslösa språket. De 249 sidorna gick väldigt snabbt att plöja. Så varning för sträckläsning och mersmak, här och nu.  Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig.

Inledningsvis möter du tvåbarnsmamman och den hårt arbetande tv-redaktören Emma Öhrn, som mitt i livet får det omvälvande beskedet att hon har Äggstocksscancer. Precis som jag lärt känna riviga Erika, är det inget lull-lull här inte. Det är liksom pang på rödbetan direkt. Livet ställs på sin spets och vi får följa hennes kamp mot cancern. Och kampen i hennes äktenskap. Med en blasé bekräftelsesökande och gränsöverskridande karl som sätter sig själv först och bara ser till sina egna behov. Vi vår lära känna Emmas excentriska chef – en sexig och målmedveten karriärist. Inte helt olik House of Cards-stjärnan Robin Wright får vi veta. Och den fåfänga livsnjutaren Preben. Stenrik gallerist och ex sambo som hon fortfarande anförtror livets upp och nedgång med. Sen har vi den prostituerade dokusåpa-horan Marian, och hennes strävsamma försök till ett rent liv. Hon har en biroll men som ändå känns värd att nämna.

Hur ska det gå för Emma och denna brokiga rolluppsättning? Det enda sättet att ta reda på det är att klicka HÄR.

 

Grattis Erika till framgångarna och tack för alla goda råd på vägen i mitt eget skrivande. Jag är övertygad om att det här bara är startskottet på en lång karriär som internationell författare. På den saken är jag bombsäker. 😉

 

”Vi ses i Disneyland” – en relationsroman som berör på djupet

Teaser 😉

”Vi ses i Disneyland” – en relationsroman som berör på djupet

Nostalgi!

”Vi ses i Disneyland” – en relationsroman som berör på djupet

Vackra och talangfulla Erika Scott, “the lady in red”, har svart bälte i tidningsproduktion och är ansvarig för Aftonbladets magasin. Här talar ur hjärtat till alla vänner och hennes bok-team på Nordstedts förlag. Jag stod bara och tänkte på hur tacksamma de måste vara att fått in Erika som resurs och talang?

”Vi ses i Disneyland” – en relationsroman som berör på djupet

Varning för sträckläsning! (Kom inte och säg i efterhand att jag inte varnade dig 😉