Tror vi kvinnor generellt är dåliga på att göra bra saker för vår egen skull… Så som att köpa en tulpankvast till sig själv eller att lyxa till det med en god lördagsmiddag med tända ljus, utan att ha någon att dela den med. Raka benen utan att någon ska känna på dem. Eller att gå till frisören och göra sig fin, fast det är pandemi och man inte träffar så mycket folk.

Att prioritera sig själv och sitt mående handlar inte om ”egosism”. Tvärtom. Ska man kunna ha energi över för andra behöver man fylla på tanken. Att ta hand om sig själv gör mycket för självkänslan. Du vet det här med ”värdighet” och ”självrespekt”… att visa sig själv omtanke. Det är viktiga grejer. Och att försöka vara sann mot dig själv och den du är. Stå upp för dina behov och åsikter även om det innebär att du ibland får stå själv. Svårt det där, jag vet, man kan inte göra mer än sitt bästa.

För mig handlar t.ex. träning väldigt mycket om den mentala biten. För varje gång jag pushar mig själv i löpspåret eller på gymmet sätter jag mig över mig själv… vilket gör mig mentalt starkare även i andra sammanhang. I morse, när jag vaknade, kände jag mig lite irriterad och låg men efter löpning och sol mådde jag så mycket bättre. Endorfinerna man får av träning är ta mig tusan bästa medicinen, gratis terapi.

Från träningslår till hår. För ett tag sedan insåg jag hur mörkhårig jag hade blivit av att ständigt färga utväxten (grå hår som tränger fram) och till sist har även längderna blivit sotade. Ja, jag hade nästan blivit svarthårig. Väldigt mörkbrun i all fall. På rekommendation av min väninna som är frisör bestämde jag mig för att ljusa upp håret några snäpp för en mjukare och varmare kontrast till ansiktet. Tidigare har jag gått till de proffsiga och trevliga frisörerna på Bond, men nu har jag börjat behandla mig hos min vän Lisa Nilsson (@lisaanilsson) på salong Vita. Lisa är även hon en jättteduktig frisör men som snart ska gå på mammaledighet. När hon kan börja jobba så smått igen kommer du kunna boka tid hos henne. Det ska jag fortsätta göra i alla fall.

Att göra bra saker för sig själv behöver absolut inte ha med fåfänga att göra utan kan lika gära vara att gå en kurs man velat gå länge eller att lyssna på en ljudbok. Eller måla. Ja,  VAD SOM HELST som får DIG att må bra.

Att få känna sig fin piggar naturligtvis upp inifrån. ALLTING börjar inifrån och Lisa sa att mitt hår kändes både tjockare och mer välmående sedan sist.

Att må bra kan vara att måla årets mest udda ”Påsktavla”…

Vet inte om det här kommer blir något som andra gillar… men halva nöjet är att skapa den, då jag är nyfiken på hur den kommer se ut när den är klar.

Att ta hand om sin hund kan också vara ett sätt att ta hand om välmåemdet. Mår han bra, mår jag bra.

Att ta in på spa kan också vara ett sätt att boosta inre- och yttre välmående.