Efterfrågan på vandring och Sverigesemester har ökat under pandemin. Enligt källor ska tälförsäljningen gått i taket tack vare att allt fler väljer att gå på vildmarkssafari med tält och packning. Varför? Jag tror att vi lockas av äventyret. Man behöver på känna sig levande och lite “wild”. Att vandra i naturen erbjuder även mindfulness och ett skönt avbrott från storstadslivet. Här i natursköna Borgafjäll på Camp Borga, kan du vandra och yoga och bo fjällnära i nyproducerade Rullebohus som erbjuder ett bekvämt och fjällnära semesterboende.

Natursköna hälsohelger på Camp Borga i Borgafjäll

För ett tag sedan började jag och Andreas Hammarström, eventchef på Camp Borga i Borgafjäll, prata om möjligheten att paketera vildmarksweekends och hälsohelger. Idén bygger på att erbjuda ett eko-lyxigare format på äventyr med vandring och yoga, hälsoinspiration, närproducerad mat, trubadur vid öppen helg, norrsken och vildmarks-spa i badtunna under norrsken. Det finns även möjlighet till träningshelger med portabla crossfitboxar.

Läs mer Coronakris orsakade tältboom och fiskefeber

Vildmarksliv och vinterpaket

På vintern kan vi erbjuda weekendpaket här i Borgafjäll på Camp Borga med skotersafari, skidåkning, hundsläde och norrsken – you name it. Allt går att skräddarsy om man vill.

Istället för att bo i tält eller ett enklare hus längs vandringsleden får du bo bekvämt på Camp Borga i nyproducerade Rullebohus som erbjuder ett modernt “compact living.” Alla är vi olika men jag tycker om att komma in i värmen efter en lång dag på fjället.

Läs mer Snart invigs lapplandsleden – ny sträcka förlänger Kungsleden

Under helgen har jag och Andreas gjort research i naturen för att få känslan för vad vi tror skulle vara en rimlig nivå för gemene man. Se bilderna här. Så, vad tror du. Blir du sugen på en hälsoboost i form av vildmarksweekend här? Eller en renodlad träningshelg.

Fotona är tagna med min Olympus PEN-EPL9

Vildmarksweekend i Borgafjall - bo bekvamt och fjällnara

På blivande researrangörer på vildmarkssafari.

Läs gärna ett tidigare inlägg Bli friskare och starkare på Camp Borga i Borgafjäll

Vildmarksweekend i Borgafjall - bo bekvamt och fjällnara

Ett trevligt dagsäventyr är att vandra till vattenfallet i Sutme.

Vildmarksweekend i Borgafjall - bo bekvamt och fjällnara

Hur vackert är detta! Jag har alltid varit en djur och natur-människa och att få vistas ute i vacker fjällnatur är sann njutning för mig.

Vildmarksweekend i Borgafjall - bo bekvamt och fjällnara

Överblommade blommor men ändå vackra.

Vildmarksweekend i Borgafjall - bo bekvamt och fjällnara

Nitro känner sig tveksam till vildmarkssafari-livet men bidrog med karisma och glatt humör. Han blev överlycklig dock när jag sa “att nu går vi hem”.

Vildmarksweekend i Borgafjall - bo bekvamt och fjallnara

Insidan på Rullebohusen. Här får du se en glimt av umgängesytan – vardagsrum och kök. Det finns en bäddsoffa i köket och två sovrum i varje hus – ett med dubbelsäng och ett med våningsäng. Man får väl “singla slant” om vem som får dubbesängen.