Jag har länge längtat efter en slags sund ”quickfix” att ta till med när livet blir turbulent. En hållbar lösning istället för vin eller godis, som bara får dig att må ännu sämre efteråt. Det var utifrån det behovet som idén till YOGADIALOG kom till – ett ärligt samtal om yoga utifrån två ytterligheter. Jag, den ”nyfikna skeptikern” som tycker yoga är lite ”läskigt” och utanför min bekvämlighetszon, och Josefine Bengtsson , ”yogapervot” som andas, lever och lär yoga.

Detta är ett bloggsamarbete med Odd Molly, Bodystore och Vita Coco, vilka alla har produkter som vi gillar och som går i linje med wellness och yoga. Vi har spelat in 4 yogavideos som kommer släppas fyra tisdagar framöver, från och med i dag. 

Vet att många med mig känner sig klumpiga på yogamattan. Som om man vore född helt utan yogabegåvning. Alla behöver naturligtvis inte gilla yoga. Det finns ingen universal norm som säger att ”yoga eller dö?”. Jag brukar till exempel kalla mina hundpromenader för min ”yoga” eller ”mindfulness.” När jag går med hundarna i skogen lämnar jag mobilen hemma och försöker, så mycket jag kan, vara i nuet.

Vet inte om det är åldern som så mått börjar ta ut sin rätt, men jag har upplevt att jag reagerar sämre på stress i dag än vad jag gjorde för bara några år sedan? Stressen kapar min skalle och jag hamnar lätt ur balans – tappar mina träningsrutiner, missar måltider, sover illa och humöret pendlar som ett jäkla aktiediagram. Så jag tänker att i år är året när jag börjar träna på insidan och ger yogan en ärlig chans … Heja mig? Kan säga att efter den här kaotiska kickstarten på året är jag beredd att göra (nästan) vad som helst. Känner mig totalt urladdad, som ett gammalt rostigt alkanbatteri.

I våra videos presenterar vi en enkel form av yoga som du kan göra hemma för dig själv i lugn och ro. Vår förhoppning är att ALLA ska kunna ta till dig och hänga med i detta.

Film: www.anniewhereproduction.se  Bild: Katriina Mäkinen

Bakgrund

I somras blev jag inbjuden av Bodystore, i samarbete med Vita Coco, till en yogafrukost i samarbete med Josefine. För dig som inte känner till Bodystore sedan tidigare, kan jag berätta att de kända för deras breda sortiment av smarta produkter för både det inre och yttre välbefinnandet. Det finns även ett urval med bara yogaprylar. (HÄR

Min och Josefines bekantskap går sedan många år tillbaka. Gillar Josefine för att hon ger så himla mycket positiv energi. Hon skiner upp ett rum som en sol! Som instruktör är hon tydlig och ”oflummig”, vilket är två viktiga egenskaper för att jag ska kunna ta till mig yogan. den här morgonen kände jag att det faktiskt hände något med min trotsiga knopp, det tändes ett litet, litet hopp. Vilket fick mig att tänka att det kanske bor en liten yogis långt där inne i mig ändå? Det var över en fika med Josefine som idén till det du nu ska få följa växte fram. ”Namaste”

YOGADIALOG - en ärlig dialog om yoga

Man blir som man umgås <3 Känner mig lite mer yogi-sch i mina fina kläder från Odd Molly.