I början slutet av februari lanserades samarbetet YOGADIALOG – ett (h)ärligt och dymaiskt samtal om yoga, mellan två ytterligeter – hälsoentreprenören Malin Nylén och yogaläraren Josefine Bengtsson. Två hälsoinspiratörer med olika erfarenheter av yoga: Skeptikern Malin som upplever att yoga ligger utanför hennes tryggehetszon, och Josefine som andas, lever och lär yoga.

Initiativet till YOGADIALOG är framtaget utifrån Malins behov att hitta en tillgänglig och sund ”quickfix” när livet blir som mest uppskruvat. En hållbar lösning istället för vin eller godis, som bara får dig att må ännu sämre efteråt:

– Det är okej att inte gilla yoga. Det finns ingen universal regel som säger att yoga är normen för alla. Jag har själv känt mig som en ”udda fågel” i yogalen, liksom att jag inte hör dit. Ställer hellre upp i ett OCR-lopp än utmanar mig på mattan, haha. 

Tror dock att det finns ett form- och yogalärare för alla om man ger det (sig själv) en ärlig chans. Det här är yogan jag själv har längtat efter. Jag är inte där ännu, men tack vare Josefine har jag kommit en bra bit på vägen, säger Malin.

Instruktionsfilmerna är framtagna med glimten i ögat och med förhoppningen att alla ska kunna få ut något av detta – även du som är helt grön eller likt Malin, känner ett tvivel inför yogan som träningsform.

I samarbete med Odd Molly, Bodystore och Vita Coco, vilka alla tre är starka varumärken och erbjuder ett brett sortiment inom wellness och yoga, ser tjejerna fram mot att inspirera andra.

Så här skriver Josefine på sin blogg på Metro Mode:

” Jag och Malin har känt varandra under flera år. Hon är verkligen en grym tjej som sprider galet mycket positiv energi omkring sig. Det är dock en sak som triggat mig …

Hon pratar ofta om att hon är stressad men hon har inte velat ge yogan en chans utan hävdat att hård fysik träning passar henne bättre.

Till min stora glädje kom Malin till mig tag sen, och frågade om jag ville anta utmaningen att få henne att börja digga yoga. Eftersom jag älskar utmaningar svarade jag givetvis JA. Resultatet blev inte bara att Malin börjat yoga utan även att vi skapade fyra små yogavideos tillsammans för att sprida yogan till fler. ”

 

Följ yogaföljetongen på sociala medier: 

#YOGADIALOG

Malins blogg: malinnylen.com 

Insagram: @malin_nylen

Josefines blogg: Josefinesmode.metromode.se

Instagram: @josefinesyoga

Malin och Josefines yogafavoriter: 

Bodystore

Abilica Bamboo YohaMat och Heather Grey Toeless Grippy Socks 

Vita Coco – kokosvatten naturell 

Odd Molly

Odd Molly Upbeat leggings 

Odd Molly Upbeat back packer

Se alla fyra avsnitten här!