För mig handlar hälsa i mångt och mycket om att vara mänsklig. (“I´m not a robot”)  Vara där. Se varandra i ögonen. Stanna upp. Lyssna. Visa förståelse. Förlåta. Ge en kram.

Lika viktigt är det att göra detta för dig själv. Stanna upp. Lyssna inåt. Tänka snälla tankar om dig själv. Ge dig själv en kram när du behöver det som minst. Det där är lättare sagt än gjort. Vi är oftast flera steg framåt i tankarna. Vi piskar oss själva maniskt framåt i en brusig värld som vi själva har skapat, men som vi inte tål. Det enda sättet att hantera världen, är att lära dig att hantera dig själv. Ta kontroll över skallen genom att träna och äta hälsosamt, införa mer återhämtning, lära dig att rikta dina tankar – LEVA I NUET.

Trots min medvetenhet, brottas jag med det här mer eller mindre varje dag. Jag är URUSEL  på att rikta mina egna tankar och tänka snällt om mig själv. Varje dag tänker jag dömande och sårande saker om mig själv som jag ALDRIG i mitt liv skulle säga till andra. Försöker blir bättre. Snällare. Mer förlåtande. Mer närvarande. Mer tacksam. Bli mer mindful. Känner mig allt som oftast mer full av “skit”(“mind-FULL”) än harmonisk. VILL hemskt gärna tycka om mig själv som jag är, även när jag inte presterar. Vet att jag borde införa (ännu) mer yoga och meditation till mitt liv men det går sådär. Ser så mycket fram mot att skriva mitt planerade “så gick det sen-inlägg”.

Josefine  (“Baloo”) visade mig (“Mowgli”) en aktiv meditationsform som hon säger sig göra varje gång och ibland flera gånger om dagen. Hon kallar det “shaking“. Jag kallar det FULDANS. 😉

HÄR kan du förresten lyssna på en podd där Josefine berättar om sin resa från excellslav till den fria livsjunkie hon är i dag. Heja Josefine!

Film: Anneli Edsmyr 

Infällt foto på mig: Katriina Mäkinen 

Det här är ett bloggsamarbete mellan mig, Josefine, Odd Molly, Bodystore och Vita Coco.

YOGADIALOG – om aktiv meditation

Full av skit eller mindful, det är frågan 😉